Borang Aduan Pelanggan

Sila isi maklumat di bawah untuk membuat aduan tempahan.
Aduan Pelanggan

  • Terma & Syarat
  • Maklumat Aduan

Terma Syarat

Sila baca terma dan syarat di bawah sebelum meneruskan aduan.


  1. Aduan kerosakan adalah sah dalam tempoh 7 hari daripada tarikh penerimaan barangan.
  2. Pemulangan barang bagi semenanjung malaysia yang menggunakan kurier NinjaVan hanya memerlukan 'Airway Bill' (AWB) baru yang dibekalkan oleh pihak kami kepada pelanggan untuk disertakan bersama barangan yang rosak/ salah terima dan pihak kurier NinjaVan akan mengambil barangan yang rosak/ salah terima di rumah dan tiada cas tambahan dikenakan kepada pelanggan.
  3. Tuntutan layak dibuat bagi barangan yang diterima mengalami kerosakan teruk dan tidak menerima barangan yang sepatutnya.
  4. Jika berlaku lebihan atau kesilapan pesanan dan ingin pos sendiri kepada pihak hq, tuntutan wang pengeposan hanya boleh dituntut kembali dengan mengemukakan resit pembayaran kurier sahaja. Walaubagaimanapun lebihan buku boleh dibuat bayaran tambahan sekiranya penerima memerlukannya.
  5. Kerosakan buku yang berlaku hendaklah dibuat aduan terlebih dahulu kepada pihak kurier penghantaran. Penerima yang menerima pesanan dari pihak poslaju boleh membuat aduan di kaunter poslaju atau mengisi borang feedback poslaju di https://efeedback.pos.com.my/ atau melalui email [email protected] atau hubungi 1-300-300-300.
  6. Untuk pesanan yang diterima dari pihak NinjaVan pula hendaklah dikemukakan aduan di https://www.ninjavan.co/en-my/contact-us atau menghubungi di talian +601117225600 atau boleh menghantar email ke my- [email protected]
  7. Pesanan yang telah mengalami kerosakan disebabkan oleh pihak kurier penghantaran dan penerima inginkan pertukaran segera dengan syarat telah membuat aduan kepada pihak kurier penghantaran berkenaan terlebih dahulu. Kemudian penerima boleh mengeposkan barang yang rosak ke hq dan membuat pembayaran kos postage untuk pos yang baru.
next-buttonnext-button

Maklumat Aduan

Sila isikan maklumat di bawah dengan lengkap.


#
© 2024 WasaEdu powered by WasaPower Group Sdn Bhd (1401053-D). All rights reserved.

Terima Kasih

kerana telah memberikan rating anda kepada kami. Rating anda amatlah membantu kami untuk menambahbaik kualiti servis kami di masa hadapan.